bewustwording | inzicht | verandering | verbinding

Individuele coaching

Individuele begeleiding is geschikt bij persoonlijke kwesties of werkgerelateerde vragen. Iedere fase in leven en/of werk brengt weer een andere uitdaging of verandering op je pad. Soms is een verandering impact-, stressvol en levert het verdriet of gedoe op. En weet je even niet hoe je de verandering in je leven of werk kan ‘verwerken’. Dan is het fijn om aan iemand zonder direct belang, je vraag voor te leggen en steun te ontvangen.

Ik bied je tijdens de coachgesprekken een frisse blik op zaken die vast lijken te zitten. Het levert je bewustwording en inzicht op, twee vereisten voor verandering. Ik bied je een kijkje in hoe wij mensen, als onderdeel van allerlei systemen waar we aan delen nemen, bewegen. En waarom we doen wat we doen.

Een coachingstraject is altijd verhelderend en geeft jou rust, zicht op verlangens en keuzes en energie voor de volgende stap. De duur van een traject varieert van 3 tot 8 gesprekken, de frequentie bepaal je zelf. Je bent welkom met je vraag. Op een rustige plek ontvang ik je graag om samen tijdens een vrijblijvende eerste afspraak te onderzoeken wat ik voor je kan betekenen.

Relatiecoaching

Ieder mens gaat direct vanaf z’n geboorte relaties aan; ouder(s), gezin, familie, school, vrienden, partner, collega’s. In iedere relatie kan gedoe ontstaan, vooral als je blijft steken in vastgeroeste patronen en oude waarheden. Om te zorgen dat de relaties die je aangaat gezond zijn en blijven, is het nodig helder te krijgen hoe jij en de ander ‘in relatie tot elkaar bewegen’.

Relatiecoaching is geschikt voor relaties in het taaksysteem (collega, leidinggevende, medewerker) en natuurlijk voor alle relaties die je tegenkomt in het liefdessysteem. Zoals met ouders, gezinsleden, partner, familieleden.

Deze vorm van begeleiding kan ook ingezet worden in aanloop naar of na een scheiding, om de veranderde relatie met je ex-partner en eventuele kinderen, opnieuw vorm te geven. Dat kan in een duo-gesprek maar ook een (vaak maar eenmalige) groepsbijeenkomst is mogelijk, waarbij alle leden van ‘het systeem’ aandacht krijgen. Altijd met als doel om te komen tot een verbeterde verbinding.

Organisatiecoaching

Iedere organisatie, groot of klein, is aan verandering onderhevig. Omdat er externe factoren vragen om verandering, maar ook omdat de mensen die de organisatie vormen, veranderen. Wat de verandering ook is, als je ‘m wilt laten slagen, dan is aandacht het sleutelwoord. Aandacht voor het proces van de verandering, voor de veranderde procedures én aandacht voor de mens in de veranderende organisatie. En bij dat laatste aspect, de aandacht voor de mens, ben ik graag van betekenis!

Iedere transitie begint altijd eerst met het beëindigen, het stoppen van ‘iets’. En van daaruit gaan de mensen ervaren, voelen wat het verlies teweeg brengt en wat er daarna in de volgende fase van ze verwacht wordt. En wat ze dus te doen hebben. Deze fases roepen onherroepelijk emoties op (bang, boos, blij, bedroefd) en vragen om aandacht. Belangrijk is te werken met thema’s als: herstel van vertrouwen en verbinding, verhelderen plek en taak en de algehele communicatie. Maar ook het weer oog krijgen voor hoe je fijn en optimaal samenwerkt en het grote belang van stilstaan bij afscheid en succes vieren.

Ik begeleid de mensen in de organisatie van ‘hoog tot laag’, in groepen of individueel. Langer durende transities kunnen in projectvorm uitgevoerd worden.

Executive coaching directie | MT

Als directeur of MT-lid heb je vaak genoeg mensen om je heen. Toch is het meestal een wat eenzame plek. Want niet alles kun, mag of wil je met collega’s bespreken. Als externe professional bied ik graag de oplossing hiervoor, door met een frisse en onafhankelijk blik met je te sparren, en eventueel feedback en advies te geven.

Mogelijke onderwerpen zijn: vertrouwelijke of lastige (personele) kwesties die je tegen het licht wilt houden, de klus van het leiderschap en hierin ontwikkelen, hoe blijf je overeind in crisissituaties, het belang van balans bewaren tussen tussen hoofd en hart en/of werk en privé. En hoe ga je om met veranderingen, verlies en afscheid bij bijv. fusie, bedrijfsovername, pensioen.

De gesprekken vinden plaats op een locatie naar keuze. Duur en frequentie zijn naar behoefte in te plannen.

Behoefte aan hoogstpersoonlijke en professionele begeleiding en coaching, individueel – met tweeën of met een groep? Bel 06 13236994 of mail aan info@carinvanoekel.nl

Carin als coach bij individuele en teamcoaching | Teamleider Gemeente Venlo

“Ik heb in een aantal trajecten de hulp van Carin ingeschakeld. Enerzijds voor de begeleiding van een aantal individuele medewerkers, anderzijds voor een traject met een groep medewerkers. Carin brengt een beweging op gang, zowel voor het individu als voor de groep. Met respect voor de mens en met een doortastendheid die ervoor zorgt dat oude patronen naar boven komen en doorbroken worden.”